קציצות עוף והודו של עינת
קציצות עוף והודו של עינת
מבוסס במקור על מתכון של אהרוני, שנעשו בו שינויים ושדרוגים קלים
קציצות טעימות ומרעננות..כשהן יוצאות מהתנור הן קריספיות ונמסות בפה. ממליצה לשמור קופסא במקפיא…
ארוחת צהרים משביעה, לצד תוספת פחמימה וסלט + כף טחינה .. חלום
רכיבים:
500 גרם עוף טחון + 200 גרם הודו טחון, או 700 גרם עוף טחון
כרובית בינונית
1 לימון
2 ביצים
1.5 כוס פירורי לחם
4-5 עלי מרווה
מלח
פלפל
תרסיס שמן
אופן הכנה:
1. לבשל את הכרובית עד שהיא מתרככת.. כשהיא רכה להוריד מהאש, לסנן מים ולמעוך
2. בקערה , שמים את העוף וההודו הטחונים, את שתי הביצים, חצי כוס פירורי לחם , מיץ מלימון אחד, את קליפת הלימון לגרד דק בפומפייה ולשים בתערובת , גם את עלי המרווה לקצוץ דק ולהוסיף, וגם מלח ופלפל לתיבול
לערבב היטב
3. להוסיף לתערובת את הכרובית המעוכה, לערבב טוב עד שנוצרת עיסה אחידה
4. בצלחת עמוקה לשים כוס פירורי לחם
5. ליצור קציצות בגודל בינוני , לצפות אותן בפירורי לחם ולהניח אחת-אחת בתבנית שעליה הנחנו נייר אפיה, או שרוססה במעט תרסיס שמן
להכניס לתנור 180 או 200 מעלות לחצי שעה, עד השחמה . אם יש צורך, להפוך את הקציצות , על מנת שישחימו גם בצד השני
2. בקערה , שמים את העוף וההודו הטחונים, את שתי הביצים, חצי כוס פירורי לחם , מיץ מלימון אחד, את קליפת הלימון לגרד דק בפומפייה ולשים בתערובת , גם את עלי המרווה לקצוץ דק ולהוסיף, וגם מלח ופלפל לתיבול
לערבב היטב
3. להוסיף לתערובת את הכרובית המעוכה, לערבב טוב עד שנוצרת עיסה אחידה
4. בצלחת עמוקה לשים כוס פירורי לחם
5. ליצור קציצות בגודל בינוני , לצפות אותן בפירורי לחם ולהניח אחת-אחת בתבנית שעליה הנחנו נייר אפיה, או שרוססה במעט תרסיס שמן
להכניס לתנור 180 או 200 מעלות לחצי שעה, עד השחמה . אם יש צורך, להפוך את הקציצות , על מנת שישחימו גם בצד השני
איך נתייחס:
ל 25 עד 30 קציצות בינוניות ומשביעות. (בחלוקה ל 30 כל קציצה זו מנת חלבון).
